Enyém mégis másé

Rólam szól... csak hát nem éppen úgy ahogy hittem...

Blog

Talán nem is napló lesz, de nem is saját cikkek publikálásának helye. Vegyes lesz. Szerintem. Frítájm - sport és zene(sali). Munka, tanulás (már ha). "Ha a gondolatok ölnek, nekem tele a táram..."

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csonttörők kontra érinthetetlenek

2012.01.26. 01:06 MPeti_87

Nagyszerű élmény az utóbbi években El Clásicot nézni Real szurkolóként. Mindig le lehet ülni úgy, hogy na, még csak 0-0, talán épp most, talán épp ma, talán. Aztán eltelik 2 óra, és azt mondod magadnak, tudtam, hogy megint nem, hogy megint ez lesz...

A legjobb szó az egészre a kiábrándító. Ha persze fröcsögő agresszor lennék, jó sokat szidhatnám az összes katalán játékost, edzőt, vezetőt és szurkolót, és persze azok családtagjait is, és akkor elégedetten dőlhetnék hátra, hogy most jól megmondtam. Ennek nem tudom mi értelme, de többezren nyugodt lélekkel űzik az interneten valahányszor szóba kerül a Real-Barca.

Szerda este a szent Nou Campban több kapura lövése és több szöglete is volt a Madridnak, kihagyott ziccerei, kapufái, egy elmaradt vitatható 11-ese. Ma este a Real győzelmet és továbbjutást érdemelt, de egy kihagyás és egy jól eltalált lövés megint a Barcát hozta helyzetbe, és hiába volt nagy dolog 0-2-ről felállni, a győztes találat mégis Dani Alvesé volt.

Szóval a kiábrándító azért helytálló, mert nem csak az rémes, hogy a Madridnak nincs ellenszere a Barca játékára, nem csak az, hogy szétrúgni megy az ellenfelet, de gólt rúgni már nem, hanem az is, hogy a Barca belemegy a futball helyett a közjátékba, hogy a Real minél negatívabban tűnjön fel. A Barca szurkolók persze nehezen hiszik el, hogy szeretett tökéletes klubjuk és csapatuk lesüllyedne ilyen szintekre, legtöbbször csak 1-2 Puyol szabálytalanságot, vagy bírói tévedést ismernek be, hogy tiszta lelkiismerettel hódoljanak tovább az isteni gránátvörös-kékeknek.

Elismerem nem látok bele mindenbe, de élek a gyanúperrel pár dologgal kapcsolatban. Először is, a Barca tökéletesen tudja, hogy megfoghatatlan játékuk (a Mourinho-féle Inter kivételével) mindenki ellen a világon hatásos. Készülnek arra, hogy a Real keményen fog fellépni minden mozdulatuknál, a madridiakban pedig hosszú évek frusztrációja, mitöbb bosszúvágya ég, a lángokat pedig erőteljesen próbálják a harcosság és a keménység szintjén tartani.

A Barcás mivel tudja ezt kiaknázni? Amikor szimplán kemény, vagy nem is szabálytalan eset van, jó nagy színjátékot rendeznek, amivel a) a bíró szigorúbb lesz a Reallal szemben b) felbosszantják a Real-játékosokat c) a külvilág számára egyértelműen jelzik, hogy ki az áldozat, és ki a "hentes". Úgy vélem, a katalánoknak nagyon is fontos, hogy a meccsek végén ne csak a saját hírnevüket erősítsék, hanem a "nagy Spanyolországot" szimbolizáló fővárosi blancók hírnevét minél inkább a porba tiporják.

Tény, Pepe egy brutális figura - kiváló védekező képességei vannak, ám ezek gyakran eltörpülnek vandál megmozdulásai mellett. Xabi Alonso és Ramos szintén remek futballisták, nagyon sok szabálytalansággal, Arbeloa kevésbé jó futballista szintén sok szabálytalansággal :D És bizony egyikük se bírja cérnával egy ponton túl. Na de hol van ez a pont?

Amikor a Barcások a fetrengésekkel már olyan káoszt generálnak, hogy abból csak rugdosódás lesz és piros lapok, és ismét kiábrándul az ember az El Clásicókból. A játékvezetők a bajnokság során szerintem ugyanannyira fújnak a Barcának, mint a Realnak, a klasszikusokon viszont inkább a Barcát segítik, illetve védik. Miért? Az előbb említett két okból. Amikor már sokadszor lefújják a legkisebb koccanást a Barca javára, és utána már tényleg odarúgnak a madridiak, és aztán megint jön Busquets, aki véleményem szerint a második legnagyobb színész a földön Al Pacino után, és kéri a papot, az utolsó kenetet, mert bizony itt halálos sebet kapott. És akkor már ugye egy játékvezető sem nagyon fogja azt észrevenni, ha a rutinos minden hájjal megkent vén Puyol odapakol, vagy lök, tudja ő, hogy kell azt csinálni, hogy ne tűnjön fel. Dani Alves kaszálásai sem olyan durvák akkor már, hiszen mind láttuk milyen vérengzést csináltak a Realosok. Ugyanmár.

Megéri a pénzét mind a két társaság, de hogy a Realt úton útfélen leköpjék, miközben minden aljasságot elnéznek a Barcának, az aztán engem végképp kiábrándít. Igazán várom, hogy jöjjön az ébresztő ebből a Barca-kultuszból, de sajnos egyelőre a Real - még ha be is húzza a bajnokságot - nem tudja megcsörgetni az órát. Pedig egy El Clasicón kellene bizonyítania, hogy nem játszhatja el folyton ezt a Barca. Szerdán egész közel került hozzá a Madrid, de mégis oly messze van még.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerbuszpitor.blog.hu/api/trackback/id/tr163785933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása